17 Aralık 2009 Perşembe

beklentiler çok ama bedeli de ödenmeli.

yeni yıl yaklaşırken çok moda olan birşey de kişinin yeni yıla dair beklentilerini ve yeni yılda yapacaklarını düşünmesi ve kararlaştırmasıdır. bazılarımız listeler yapar, kimi sigarayı bırakır binbir türlü kararlar alınır. ancak kendimde de kimi yıllar gördüğüm üzere bu kararların ömrü genelde 15 gündür. :)

hepimizin hayata dair beklentileri vardır. bazı şeyleri daha iyi yapabiliyor olmak isteriz. hayatımızın daha güzel olacağını düşünürüz. peki eksik olan nedir? bence bedel ödemek.
eşyanın tabiyatı gereği bir değişime uğraması için değişimin büyüklüğüne paralel bir enerjinin sarfedilmesi gereklidir. örneğin rejime girmek isteyen, istediği gibi görünebilmek için iradesiyle gireceği mücadele de bir enerji sarf etmeli ve kendi alışkanlıklarını yeniden düzenleme konusunda bir bedel ödemelidir.
bir kurumun, bir derneğin üyesi olmak isteriz. bu prestijli bir derneğin de olabilir veya bir spor klübünün de. bazen böyle bünyelere girmek zordur bazense parayı basıp gireriz. ancak bir kısmımız bu üyelikleri heba ederiz. 12 ay spora üye olur sadece ilk 1 buçuk ay gideriz. aradığını bulabileceğine emin olduğun şeyi istemek te önemli...

biriyle beraber olmanın, sevilmenin, birilerine gıcık olmanın bile bedeli var. hayatta bişeyleri hepimiz istiyoruz ama çok azımız istediğinin bedeli olarak bişeylerden yoksun kalmayı veya ciddi bir miktar çaba sarfetmeyi göze alabiliyoruz.

dolayısıyla yeni yılda zamanımı, istediklerimi listelemek yerine, bu istediklerimi gerçekleştirecek gücü ve fedakarlığı kendi içimde bulabilmeye harcama kararı aldım:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder